Møbelhynder

Design møbler
i årtier

Vi leverer specielt tilpassede møbelpuder til et udvalg af danske og udenlandske møbelproducenter. Kendetegnet for samtlige vores kunder er en stræben efter unikt design og høj kvalitet.

Nortex har gennem årtier levet op til disse kvalitetskrav med et kvalitetssystem, der sikrer en ensartet, høj kvalitet.

Mange af vores møbelpuder bliver brugt i møbler, som er designet af fremragende danske møbelarkitekter. En del af disse møbler er 40 til 50 år gamle, men fremstår stadig som ikoner fra det, der betegnes som dansk møbelarkitekturs guldalder. De er blevet moderne klassikere.
Den intense jagt på unikt og stilrent design har sammen med vedholdende forfølgelse af kvalitet givet produkterne et tidløst udtryk, som vil række i generationer frem.

Nortex har deltaget i den tidlige udvikling af mange af disse møbler. Gennem dialog med arkitekter og producenter har vi derfor haft indflydelse på kvalitet og siddekomfort.

konstruktion af møbelpuder

Vi har flere forskellige måder at opbygge møbelpuder på – hver enkelt konstruktion har særlige egenskaber.

Nortex benytter en helt speciel kraftig duntæt stofkvalitet med solide duntætte syninger. Dette sikrer, sammen med kanalbånd af høj kvalitet, et produkt som er velegnet til mangeårigt brug.

Vi fremstiller vores puder efter kundens helt specielle ønsker og mål. Det færdige møbel vil derved få nøjagtigt det udseende og de egenskaber, som kunden ønsker.

Slidte og kedelige puder kan helt enkelt udskiftes i forbindelse med renovering af møblet.

Kanalpude

Sæde, ryg og armpude. En enkel og velafprøvet konstruktion.

Kvadratpude

Mest brugt til sæde og ryg. De tværgående kanaler holder på fyldet, så det bliver der hvor det skal. 

Denne pudetype er mere formstabil end kanalpuden.

Duntop

Sædepude med skumkerne i bunden. Konstruktionen sikrer en meget formstabil pude, som samtidig giver møblet det komfortable look mange producenter stræber efter.

Duntoppen bruges meget til skindmøbler, hvor der ofte er placeret stof på undersiden (udluftning). Duntoppen kan laves med med 2 “forkanter”, der giver mulighed for at dreje puden i møblet.

Overtræk / vendbar duntop

Sædepude med skumkerne placeret centralt. Puden er meget formstabil. Typen er den mest populære, og den er særdeles velegnet til stofmøbler, idet puden er vendbar.

Der er mulighed for lynlås i siden hvorved man får fri mulighed for at vende og dreje puden i møblet.

vedligeholdelse af møbelpuder

Mange års udvikling og seriøst arbejde har skabt puder med et meget højt komfortniveau. Den høje siddekomfort skyldes en speciel løsfyldsblanding af højeste kvalitet. Pudernes luftighed og spændstighed bevares bedst ved regelmæssig bankning.

Herunder kan du se en lidt forenklet illustration af, hvordan du skal banke dine puder. Hyppigheden afhænger meget af, hvor meget du bruger dit møbel.

Møbelpuder kan børstes og bankes med tæppebanker eller lignende.
Kraftig støvsugning frarådes.

måltagning af møbelpuder

Herunder ser du, hvordan du tager de rigtige mål til møbelpuder.

For at undgå misforståelser taler vi helst om betrækkets mål. Der måles fra søm til søm på det betræk, som skal omslutte puden. Det er vigtigt at måle med et fleksibelt “skræddermål”, så hele pudens facon måles.

Mål opgives i hele cm. Vi sørger for, at den færdige pude bliver 1-2 cm større end betræksmålet (forspænd).

Der skal påregnes en vis tolerance på pudens færdige mål.

For ryg- og armpuder angives mål i: Bredde x Højde x Tykkelse.
Sædepuders mål angives altid med: Bredde x Dybde x Tykkelse  

udskiftning af møbelpuder

En meget stor del af de møbelpuder, som vi gennem årene har fremstillet, er forsynet med en mærkning, der giver oplysning om produktet. Ud fra disse oplysninger kan vi blandt andet finde produktionstidspunkt og informationer om pudens konstruktion. Oplysningerne kan være en hjælp, hvis du har spørgsmål til produktet eller på anden måde indgår i en dialog med os.

I nogle tilfælde finder du mærket placeret let tilgængeligt lige inde bag pudens lynlås. I andre tilfælde er det nødvendigt, at tage puden ud af betrækket for at finde mærket.

Vær forsigtig med lynlåsen, når du tager puden ud af betrækket – vi anbefaler, at du allierer dig med en der kan hjælpe, så der ikke kommer for stor belastning på syningen og især lynlåsen.

Der findes 2 etiketter.

Hold lidt fast på lynlåsen i begge sider
– så sker der ikke skade på betrækket.

Dette mærke er væsentligt.

Fold pude og betræk mellem knæene 
– så bliver det lettere at få puden ud.

Brug samme teknik, når puden skal
tilbage i betrækket.

Kontakt en god møbelpolstrer og bed om kvalitetspuder fra Nortex. Vi har leveret siddekomforten i et utal af danske og nordiske designermøbler siden 1960. Hvis du kontakter os, hjælper vi dig gerne med eventuelle spørgsmål.

Book et møde med

En verden i forandring, skaber kreativitet og proaktive løsninger – i samarbejde.

Du er velkommen til at kontakte Søren Hecht Petersen på tlf. +45 66 11 30 17

Udvalgte produkter

Besøg vores webshops og køb eksklusive produkter.

Vi sælger både til erhverv og private.

Specielt tilpassede møbelpuder

kontakt nortex a/S
Send os en besked

Har du spørgsmål til vores produkter eller ønsker du at blive kontaktet.
Så send os en besked via formularen herunder.