fbpx

Overordnet skelner vi mellem to slags hovedpuder: Klassiske hovedpuder, som har ét enkelt kammer, og ergonomiske hovedpuder, som har facon og ekstra fyld udvalgte steder.

Klassiske hovedpuder findes både som “flade” og som fyldige puder. Sover du meget på ryggen, bør du fx vælge en lavere pude, end hvis du sover mest på siden. Hovedpuden skal populært sagt udfylde tomrummet mellem madrassen og dit hoved og sørge for maksimal og neutral støtte i forhold til din nakkes bøjning. Har du problemer med at slappe af i nakken, når du sover, eller vågner du øm og uoplagt om morgenen, kan du have glæde af en af vores ergonomiske puder, som er udviklet i samarbejde med kiropraktorer.

Når du skal vælge den rigtige hovedpude, skal du først og fremmest overveje, hvilken sovestilling du typisk ligger i.

Jeg sover mest på maven

Sover du mest på maven, kan det give dig problemer med muskler og led på længere sigt, da din ryg overbelastes. Det vil derfor være en fordel at forsøge at tillægge dig en ny sovestilling, som er bedre for din krop. Det er oftest nemmest at vænne sig til at sove på siden med enten en høj pude eller en ergonomisk pude. Hvis du holder fast i at sove på maven, vil en flad og blød klassisk hovedpude være det mest skånsomme valg for din nakke og ryg.

Jeg sover mest på ryggen

Sover du meget på ryggen, bør du vælge en lav og blød pude, der giver dig støtte under nakken. Hovedpuden skal populært sagt udfylde tomrummet mellem madrassen og dit hoved og sørge for maksimal og neutral støtte i forhold til din nakkes bøjning. Du kan evt. også vælge en ergonomisk pude, som bevarer sin form hele natten.

Jeg sover mest på siden

Sover du mest på siden, skal du vælge en høj og forholdsvis fast hovedpude, som giver nakken – og ikke skulderen, god støtte. Hovedpuden skal populært sagt udfylde tomrummet mellem madrassen og dit hoved/din nakke og sørge for maksimal og neutral støtte i forhold til din nakkes anatomi.

De rigtige materialer til hovedpuder

Vi anbefaler til enhver tid naturligt fyld i puder. Modsat vores dyner anvender vi ofte en blanding af dun og fine småfjer som fyld i puder. Når vi blander fjer og ren dun, sørger vi for at vælge materialer af god kvalitet. Dunene tager vi direkte fra vores dyneprogram, og fjerene er ligeledes af bedste kvalitet. Fjerene er med til at give et modtryk, så puden ikke bliver flad, og hjælper desuden til, at puden ikke bliver for varm at sove med.

Det ultimative fyld til puder er 100% dun i en kvalitet med højeste bæreevne. Disse meget lette og bløde dun har en fylde og en bæreevne, der er stærk nok til at give dig en fyldig hovedpude hele natten.

Vores helt faste principper om materialer og kvalitet resulterer i lette og bløde puder, som er formbare og kan tåle vask ved 60°C.