fbpx

Møbelpuder til

Design møbler
i årtier

Vi leverer specielt tilpassede møbelpuder til et udvalg af danske og udenlandske møbelproducenter. Kendetegnet for samtlige vores kunder er en stræben efter unikt design og høj kvalitet.

Nortex har gennem årtier levet op til disse krav med et grundigt kvalitetssystem, der sikrer en ensartet, høj kvalitet.

Mange af vores møbelpuder bliver brugt i møbler, som er designet af fremragende danske møbelarkitekter. En del af disse møbler er 40-50 år gamle, men fremstår stadig som ikoner fra det, der betegnes som dansk møbelarkitekturs guldalder. De er blevet moderne klassikere.
Den intense jagt på unikt og stilrent design har sammen med vedholdende forfølgelse af kvalitet givet produkterne et tidløst udtryk, som vil række i generationer frem.

Nortex har deltaget i den tidlige udvikling af mange af disse møbler. Gennem dialog med arkitekter og producenter har vi derfor haft stor indflydelse på kvalitet og siddekomfort.

Specielt tilpassede møbelpuder

Vi laver puder til møbler designet af:

Hans J. Wegner · Børge Mogensen · Illum Wikkelsø · Oluf Lund · Eva Paarmann · Ole Wanscher · Kaare Klint · Poul Kjærholm · Kristian Vedel · Arne Vodder · Tom Stepp · Andreas Hansen · Mogens Hansen · Oliver & Lukas WeissKrogh · Søren Lund · Erik Jørgensen · Jørgen Gammelgaard · Hannes Wettstein · Space Copenhagen · Kim Nordentoft · Hero & P. Henriksen · Skalma · n. eilersen

Typer og opbygning af møbelpuder

Vi har flere forskellige måder at opbygge møbelpuder på – hver enkelt konstruktion har særlige egenskaber.

Nortex benytter en helt speciel, kraftig og duntæt stofkvalitet med solide duntætte syninger. Dette sikrer, sammen med kanalbånd af høj kvalitet, et produkt, som er velegnet til mangeårig brug.

Vi fremstiller møbelpuderne efter kundens helt specielle ønsker og mål. Det færdige møbel får derved nøjagtigt det udseende og de egenskaber, som kunden ønsker.

Kanalpude

Bruges som sæde-, ryg- og armpude. En enkel og velafprøvet konstruktion.

Kvadratpude

Mest brugt til sæde og ryg. De tværgående kanaler holder på fyldet, så det bliver der, hvor det skal. 

Denne pudetype er mere formstabil end kanalpuden.

Duntop

Sædepude med skumkerne i bunden. Konstruktionen sikrer en meget formstabil pude, som samtidig giver møblet det komfortable look, som mange producenter stræber efter.

Duntoppen bruges meget til skindmøbler, hvor der ofte er placeret stof på undersiden (udluftning). Duntoppen kan laves med to “forkanter”, der giver mulighed for at dreje puden i møblet.

Overtræk / vendbar duntop

Sædepude med skumkerne placeret centralt. Puden er meget formstabil. Typen er den mest populære, og den er særdeles velegnet til stofmøbler, idet puden er vendbar.

Der er mulighed for lynlås i siden, hvorved du får fri mulighed for at vende og dreje puden i møblet.

vedligehold dine møbelpuder

Gennem mange års udvikling har vi skabt møbelpuder med et meget højt komfortniveau. Den høje siddekomfort skyldes en speciel løsfyldsblanding af højeste kvalitet. Du bevarer bedst pudernes luftighed og spændstighed ved at banke dem regelmæssigt. 

Herunder kan du se en lidt forenklet illustration af, hvordan du skal banke dine puder. Hyppigheden afhænger af, hvor meget du bruger dit møbel.

Du kan børste og banke dine møbelpuder let, men ikke for voldsomt.
Vi fraråder kraftig støvsugning.

tag mål af dine møbelpuder

Herunder ser du, hvordan du tager de rigtige mål af dine møbelpuder.

For at undgå misforståelser taler vi om betrækkets mål. Du måler fra søm til søm på det betræk, som skal omslutte puden. Det er vigtigt at du måler med et fleksibelt “skræddermål”, så hele pudens facon måles.

Du opgiver målene i hele cm. Vi sørger for, at den færdige pude bliver 1-2 cm større end betræksmålet (forspænd).

Du skal påregne en vis tolerance på pudens færdige mål.

For ryg- og armpuder angiver vi mål i: Bredde x Højde x Tykkelse.
For sædepuder angiver vi mål i: Bredde x Dybde x Tykkelse.

udskiftning af møbelpuder

Slidte og kedelige møbelpuder kan helt enkelt udskiftes i forbindelse med renoveringen af møblet.

En meget stor del af de møbelpuder, som vi har fremstillet gennem årene, er forsynet med en mærkning. Den giver oplysninger om produktet. Ud fra disse oplysninger kan vi blandt andet finde produktionstidspunkt og informationer om pudens konstruktion. Oplysningerne kan være en hjælp, hvis du har spørgsmål til produktet, eller på anden måde indgår i en dialog med os.

I nogle tilfælde finder du mærket placeret let tilgængeligt lige inde bag betrækkets lynlås. I andre tilfælde er det nødvendigt at tage puden ud af betrækket for at finde mærket.

Vær forsigtig med lynlåsen, når du tager puden ud af betrækket. Vi anbefaler, at du allierer dig med en, der kan hjælpe, så der ikke kommer for stor belastning på syningen og især lynlåsen.

Der findes 2 etiketter.

Hold lidt fast på lynlåsen i begge sider
– så sker der ikke skade på betrækket.

Dette mærke er væsentligt.

Fold pude og betræk mellem knæene 
– så bliver det lettere at få puden ud.

Brug samme teknik, når puden skal
tilbage i betrækket.

Kontakt en god møbelpolstrer og bed om kvalitetspuder fra Nortex. Vi har leveret siddekomforten i et utal af danske og nordiske designermøbler siden 1960. Hvis du kontakter os, hjælper vi dig gerne med eventuelle spørgsmål.

Henvendelse om møbelpuder

Overvejer du nye puder til dit møbel?

Benyt formularen eller ring til os på tlf. +45 6611 3017