fbpx

Verdensmålene

Vi skaber kvalitetsprodukter, og det gør vi med vores klode for øje. Derfor har vi verdensmålene med i vores arbejde.

Det er vigtigt, at vi tager ansvar og ændrer kurs nu, for kloden er under massivt pres. Hos Nortex tager vi ansvar og bidrager til de 17 verdensmål, som FN fremlagde i 2015. Vi arbejder hver dag på at udvikle os, så vi i højere grad kan bidrage til målene – og vi er allerede godt i gang.

Verdensmålene danner rammen for den bæredygtige udvikling – økonomisk, socialt og miljømæssigt, frem til 2030. Ud af de i alt 17 verdensmål er vi gået i dybden med tre af verdensmålene, som relaterer sig direkte til vores virksomhed. Med et hovedfokus på de tre mål kan vi bidrage mest muligt til den bæredygtige udvikling og gøre den største forskel.

Vores medarbejdere er vores vigtigste ressource. Hos os er alle vores medarbejdere derfor ansat på overenskomst, så de er sikret de bedste arbejdsforhold. Flere af dem har været ansat hos os gennem mange år.

Vi har samtidig et stort menneskeligt engagement. Vi tror på, at relationer er med til at udvikle os som mennesker, og vi er en virksomhed, der brænder for udvikling. Derfor indgår vi løbende samarbejde med relevante fagfolk, som tager de kritiske briller på, udfordrer os og kommer med nye relevante input. Vi har også haft flere i jobafklaringsforløb og praktik og har samarbejdet med bl.a. en gruppe studerende ingeniører. Alt sammen forløb, der skaber værdifuld beskæftigelse for kandidaterne og værdi for os.

Hos Nortex gør vi en stor indsats for at reducere spild og udnytte ressourcerne mest effektivt. Til produktionen af vores kvalitetsprodukter bruger vi fx forskellige tekstiler, og det skaber nogle tekstilrester. I stedet for at smide dem i skraldespanden forærer vi dem til Røde Kors. Herefter bearbejder de dem, så resterne kan bruges på ny. En stor del af skummet i vores produkter er rester fra skumindustrien, fx fra møbel- og madrasproducenter. På den måde sørger vi for, at materialerne i vores produktion indgår i et ansvarligt kredsløb.

Det ligger os samtidig meget på sinde, at fremstillingen af vores fjer- og dunprodukter sker i respekt for natur og dyrevelfærd, og vores leverandørerhar derfor bundet sig til en høj etik mht. dyrevelfærd. Vi bruger udelukkende fjer og dun fra slagtede ænder og gæs, og indholdet i vores produkter er dermed et biprodukt fra fødevareindustrien, hvor fjerkræet anvendes til fødevarer. Ansvarligt forbrug og produktion er således en meget vigtig del af vores kerneydelse.

Med målet om et bedre klima har vi hos Nortex skiftet vores polyesterfibre ud med fibre af genbrugsplast, når det kommer til produktionen af vores møbelhynder. På det felt bidrager vi til at spare naturen for op mod 80% CO2, og vi er i fuld gang med at teste fibre af genbrugsplast i vores øvrige produkter. Til vores møbelhynder anvender vi bl.a. også Waterlily-skum med tanke på klimaet. Waterlily er et miljøvenligt højkvalitetsprodukt, som ved simpel nedbrydning kan genanvendes.

Vores leverandører befinder sig hovedsageligt i nærområdet – nærmere betegnet Nordeuropa. Det minimerer transportafstanden af materialerne og dermed også CO2-mængden set i kontrast til, hvis vores leverandører i stedet befandt sig i fx Østen. På den måde gør vi også på det område en betydelig indsats.

Vi arbejder fremadrettet aktivt med verdensmålene og opfordrer andre virksomheder – herunder vores kunder, samarbejdspartnere m.fl., til også at arbejde med verdensmålene og finde ud af, hvordan de kan bidrage til den bæredygtige udvikling.