fbpx

Hvem er vi?

Vi hedder Carsten og Søren og ejer Nortex A/S.

 

Carsten Hecht PetersenSøren Hecht Petersen

 

Hos Nortex laver vi dyner, hovedpuder og møbelpuder, der er ud over det sædvanlige.

Som kunde har du vores fulde opmærksomhed. Vores ambition er at give dig danskproducerede produkter i højeste kvalitet, så du får den bedst tænkelige oplevelse.

Vi udvikler og forfiner løbende vores sortiment og sikrer den høje kvalitet ved at holde fast i de stolte håndværkstraditioner, som er grundlaget for vores virksomhed. 

 

Vores
historie

Det dunede univers på havnen i Odense

Hos Nortex træder du ind i et dunet univers, som har aner helt tilbage til 1936. Det var året, hvor fabrikken på 3.000 m² blev opført på Odense Havn med det formål at lave sække til foderindustrien. Senere fik den navnet Fyns Fjerfabrik, da man begyndte at fremstille dyner og puder, og i 1959 blev den så en del af storkoncernen Nordisk Fjer. På det tidspunkt lå det ikke i kortene, at fabrikken senere hen skulle blive en familieejet virksomhed.

Vi er tilbage i 1991. Vores far, Jess Hecht Petersen, havde været ansat hos Nordisk Fjer siden 1960, og han havde gennem årene dedikeret langt det meste af sin tid til fabrikken. Efter en turbulent tid måtte Nordisk Fjer dreje nøglen om, og her stod vores far så med tilbuddet i hånden om at købe lokalerne på Odense Havn.

Han havde en enorm kærlighed til fabrikken og dens ansatte og vidste samtidig, at han skulle arbejde hårdt for at få den på rette kurs igen. Han kunne ikke bære at se fabrikken med de bløde varer fordufte og gjorde det derfor til sit livsprojekt at få den tilbage på rette spor. Nu under navnet Nortex.

Og det lykkedes. Bl.a. fordi vores far så et behov for møbelpuder i en spirende møbelindustri.

Fra storkoncern til familieejet virksomhed 
Fabrikken på havnen var stedet, hvor man fremstillede alle de bløde varer efter de stolte håndværkstraditioner, for det skabte de allerbedste produkter. Vores far var en passioneret ejer og familiefar og så bedst sin kæmpe kærlighed til både fabrikken og sin familie kombineret ved at tage os med på arbejde.

Fra en tidlig alder rendte vi derfor dagligt rundt i de store produktionshaller med dun i håret. Vi lærte tidligt, hvad den rette blanding af skum og fjer er for at skabe siddekomfort og nattesøvn i særklasse, og vi kender hver en kringelkrog og gang mellem tekstiler og sække fyldt med dun. Det dunede univers fascinerede os, og vores fars store passion smittede uden tvivl af på os. Så det faldt helt naturligt, at vi skulle overtage Nortex.

I dag har vi en enorm og unik viden om dun og fjer, og vores far er med på sidelinjen. Vi har stolt ført virksomheden videre til det, den er i dag på baggrund af en nysgerrig tilgang. Selvom mange år er gået siden det hele startede, bevarer vi det stolte håndværk, som produceres med moderne teknologi. Vi mærker dagligt på kvaliteten af produkterne, tilpasser og justerer, inden vi leverer dem til kvalitetsbevidste danskere – ligesom dengang. For kun det bedste er godt nok, og vi holder fast i den nysgerrige tilgang i fremtiden.