fbpx

Hvorfor er det egentlig en fordel at have en sommerdyne? Og hvad er det bedste valg til dit behov? Hvis du også undrer dig, kan du læse meget mere i denne artikel. Her sammenligner vi også tre forskellige dyner fra vores sortiment – både på indhold og pris, med henblik på at du bliver klogere på den jungle, det kan være, når du skal investere i nyt soveudstyr.

Identificer dit behov

Vi vil vove at påstå, at det er det mest optimale valg for størstedelen af befolkningen at skifte mellem mindst to typer dyner i løbet af et år, da det er de færreste soveværelser, som har den samme temperatur året rundt. For nogle kan det være en helårsdyne og en vinterdyne. For andre kan det være en helårsdyne og en sommerdyne. Vores behov er vidt forskellige, og nogle vælger endda en kombination af alle tre modeller.

Selvom mange mennesker stadig har en enkelt dyne – den klassiske helårsdyne, kan det være en god investering i din nattesøvn og dit helbred at købe en sommerdyne. Her er det vigtigt, at du kan identificere dit behov.

For at finde ud af hvad dit behov er, er det vigtigt at føle efter. Vågner du ofte badet i sved i sommermånederne? Og har du ofte svært ved at sove i varmen med din almindelige helårsdyne? Så kan det være et tegn på, at du har behov for en sommerdyne.

For nogle mennesker kan det endda være mest optimalt at sove med en sommerdyne størstedelen af året, hvis man generelt har det varmt.

Hvad er en god sommerdyne?

En god sommerdyne er en dyne, som kan gøre din nattesøvn mere komfortabel i de varme måneder. En sommerdyne bliver tit betegnet som en sval dyne, hvis fornemmeste job er at holde kroppen sval og tempereret. For nogle kan en almindelig dyne med mindre fyldmængde klare opgaven. For andre kan det være en god ide at investere i en dyne, som er fremstillet af et fugttransporterende materiale. Der findes mange forskellige sommerdyner med forskellig fyldmateriale, som passer til ethvert behov. I afsnittet herunder kan du læse en sammenligning af tre forskellige sommerdyner.

Sammenligning

De sommerdyner, vi vil sammenligne, er hhv. fra Nortex , Xdream og Irisette.

Sommerdyne | Nortex Premium

Sommerdyne | 200 x 220cm | Nortex Premium

Fyldmateriale: Ungarske gåsedun

Fyldvægt: 275G

Stof: Hvid cambric 100% bomuld

Pleje: Kan vaskes ved 60 grader, og efterfølgende tørretumbles.

Pris: 999 kr.

Fyldmaterialet

Denne dyne er den mest fyldige dyne af vores tre modeller. Dynen minder på mange måder om din almindelige dun-helårsdyne, bare med mindre fyld. Derfor er denne dyne ideel til dig, som holder meget af din almindelige dundyne, men stadig synes, at varmen er ubehagelig i sommermånederne.

Fyldmaterialet er samtidig grunden til, at dynen er den dyreste af de tre. Dun er et dyrere materiale, men sikrer også en god volumen, mens den lægger sig let og luftigt over kroppen.

Fordele

 • Samme komfort og soveoplevelse som du kender fra din almindelige dundyne.
 • En dyne med god volumen, men samtidig køligere end din almindelige helårsdyne.
 • Kan vaskes ved 60 grader og tørretumbles efter behov.
 • Allergivenligt stof som danner en membran om dynen, hvor husstøvmider ikke kan slippe ind.
 • Dynen er fugtabsorberende.

Sommerdynen passer til dit behov, hvis du generelt har det lidt varmt om natten med din almindelige helårsdyne i sommerhalvåret.

Læs mere, og find sommerdynen her.

Summerdream silke sommerdyne | Xdream

Silke sommerdyne fra Xdream

Fyldmateriale: 60% silke og 40% bomuld

Fyldvægt: 400G

Stof: 100% mako-bomuld, satinvævning

Pleje: Dynen kan ikke vaskes, men skal sendes til rens.

Pris: 549 kr.

Fyldmaterialet

Denne sommerdyne er den tyndeste af de tre modeller. Dog betyder det ikke, at du skal være bange for at fryse. Dynen kan også kaldes for en ’silkedyne’, da den er fyldt med 60% silke. Silkematerialet virker temperaturregulerende, hvilket betyder, at dynen føles kold, når det er varmt i soveværelset og omvendt. Sommerdynen fra Xdream er den billigste af de tre modeller grundet det materiale, den er fremstillet af.

Fordele

 • Materiale der sikrer, at din krop helt naturligt kan komme af med overskudsvarme og sved.
 • Dynen forebygger svedige nætter, da silken transporterer sveden væk fra kroppen, og du vil derfor sjældent opleve at vågne badet i sved.
 • Meget allergivenlig. Husstøvmider trives ikke godt i det silkemateriale, som dynen bl.a. er fremstillet af.

Sommerdynen passer til dit behov, hvis du har det meget varmt om natten, hvis du tit oplever ubehagelige, svedige nætter og har problemer med at sove i varmen.

Læs mere, og find sommerdynen her.

 Sommerdyne | Tencel light | Irisette

irisette tencel light sommerdyne

Fyldmateriale: 60% lyocell og 40% polyester

Fyldvægt: 1200G

Stof: 100% lyocell (Tencel satinvævning)

Pleje: Dynen kan vaskes ved 60 grader, og efterfølgende tørretumbles.

Pris: 699 kr.

Fyldmaterialet

Af de tre modeller har sommerdynen her en medium volumen. Dynen er både fyldt med og fremstillet i lyocell, som er det samme som Tencel. Der er en lang række fordele ved Tencel, som gør sommerdynen til et ideelt valg for de fleste. Tencel er god til at suge fugt, men den bliver samtidig hurtig tør igen. På den måde oplever du ikke at vågne op med en svedig dyne.

Fordele

 • Tencel irriterer ikke huden nær så meget, som bomuld og uld kan gøre.
 • Ingen andre fibre kan optage og afgive så meget fugt, som Tencel kan.
 • Tencel/lyocell er temperaturregulerende.
 • Kan vaskes ved 60 grader og tørretumbles efter behov.
 • Dynen har stadig en fin volumen, selvom den ikke indeholder dun. Dette gør, at du får en lignende soveoplevelse, som når du sover med en almindelig dyne.

Denne sommerdyne passer til dit behov, hvis du har det middel til meget varmt om natten med din almindelige helårsdyne.

Læs mere, og find sommerdynen her.