fbpx
20%

Edderdunsdyne | Nortex Exclusive | 140 x 200/220 cm

DKK 35.000,00DKK 38.000,00
DKK 28.000,00DKK 30.400,00

Eksklusiv edderdunsdyne af absolut højeste kvalitet

Fremstillet af islandske edderdun i et vår af silke og bomuld.

Edderdun er verdens blødeste og mest isolerende materiale, og denne dyne er omsluttet af det lækreste vår, der findes på markedet.

Vælg 140×200 cm eller 140×220 cm.

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , , Tags: ,

Gratis fragt i Danmark

1-2 dages levering

Gratis fyldregulering

Se eller afhent i butikken

Havnegade 21, Odense

Beskrivelse

Edderdunsdyne

Denne edderdunsdyne er vores mest eksklusive dyne. Dynen kombinerer det fineste silke- og bomuldsvår med fyld bestående af håndindsamlet dun fra edderfuglen. Edderfuglen er en andefugl, der oftest lever i kolde arktiske områder og er kendt for at have dun med den bedst tænkelige isoleringsevne. Med edderdun går hensynet til dyrene hånd i hånd med menneskets behov.

Vi sørger for at kombinere de fine dun med et vår af ekstra lethed og i højeste kvalitet. Intet mindre end silke og den fineste bomuld er brugt i en satinvævning, som med rette får dynen til at fremstå som det unikke eksklusive produkt, det er.

Edderdunsdynen leveres i en flot taske til opbevaring.

Hvorfor er edderdun specielle?

Det, der gør edderfuglens dun så specielle, er dunenes bitte små fangearme, som gør, at dunene hænger sammen. Hvis man puster til en bunke edderdun, vil dunene forblive sammenhængende i modsætning til alle andre dun, der straks flyver omkring i alle retninger. Edderdun er også utrolig lette. Hvis du lukker øjnene og holder begge håndflader foran dig, vil du opleve, at det er helt umuligt at afgøre i hvilken hånd, dunene bliver lagt.

Edderdunene har en meget høj bæreevne på 1100 CUIN (16 efter den gamle skala). Da edderdun anses for en kostbar og sjælden råvare, findes der såkaldte ’fuglevogtere’, der har til opgave at skabe ideelle omstændigheder for fuglenes rugeperiode. Samlerne tager kun en vis del af dunene, og resten bliver i reden for at gøre stedet spændende til næste besøg af de flittige edderfugle.

Når rugeperioden er slut, bliver dunene indsamlet fra de efterladte reder og nænsomt renset til brug. Det er især edderdunenes helt unikke egenskaber samt indsamlingsprocessen bag, der placerer dem i en klasse for sig.

Yderligere information

Mærker

Nortex

Kvalitet

EXCLUSIVE

Størrelse

140×200 – enkeltdyne, 140×220 – lang enkeltdyne

Stof

Hvidt vår i højest tænkelige kvalitet. 45% silke / 55% bomuld, satinvævet

Duntype

Edderdun

Bæreevne

1100 CUIN (16)

Fyldvægt

550 G, 600 G

Kantbånd

Naturfarvet silke.

Allergi

Det absolut duntætte ydermateriale udgør en form for membran, som forhindrer optagelse af allergener gennem stoffet.

Pleje

Denne dyne kan ikke vaskes. Den skal renses på et renseri, som har erfaring med edderdunsprodukter. Hyppig rensning anbefales ikke.

Garanti

5 år